С 226  гласа за“, 31 против“ и 8 въздържал се“

...
С 226  гласа за“, 31 против“ и 8 въздържал се“
Коментари Харесай

БЛС даде мандат за подписване на Национален рамков договор с НЗОК

С 226  гласа „ за “, 31 „ срещу “ и 8 „ въздържал се “ делегатите на 75-тия ексклузивен Събор на  Български лекарски съюз дадоха мандат на управлението за сключване на  Национален рамков контракт с НЗОК  за медицинските действия за 2023-2025 година, оповестиха от БЛС.

Сред новите моменти в текстовата част на плана на контракта са да няма предел в направленията, които персоналните лекари издават на диспансеризираните пациенти за експерт. Личните лекари няма да са длъжни да оповестяват на видно място персоналните си мобилни телефонни номера, само че ще би трябвало да има посочен телефонен номер на лекарската процедура.

По отношение на глобите се планува те да не се кумулират при еднотипни нарушавания. Освен това при първо нарушавания се възнамерява методическа поддръжка от НЗОК, а не санкция.

 Друга оригиналност в текстовата част на новия контракт е лечебните заведения да могат да „ трансферират “ до 10 % от леглата си от една клиника в друга от същия вид. Приемащ доктор в болница към този момент ще може да бъде и без компетентност, а лекарите, които специализират, ще могат да правят лечебни действия като  реализатор под контрол на експерт.

Делегатите на Събора бяха осведомени за постигнатата кардинална договореност за подкрепяне на нововъведенията да има целеустремено финансиране във връзка с роботизираната хирургия, показват още от Българския лекарски съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР